22 - 23 martie // NELLESINSTITUT: LIP

RĂSPUNSURILE NOASTRE LA VIAȚĂ ÎN OGLINDA NIVELURILOR DE CONȘTIINȚĂ
LIP înseamnă Procesul de integrare în viațăDezvoltatorul metodei este dr. Wilfried Nelles, un cercetător german în științe sociale, terapeut și lider al declarațiilor, care urmărește schimbările în nivelurile de conștiință din perspectiva dezvoltării spirituale.
LIP este un nou tip de abordare terapeutică, utilizează o configurație cunoscută din configurația familială. Este nouă în sensul că, spre deosebire de afirmațiile familiei și ale sistemului, accentul nu se pune pe relațiile cu alte persoane, pe locul și rolul ocupat în familie sau în sistem, ci doar pe individ și pe atitudinea sa față de sine.

Acest program educațional se desfășoară în limba maghiară.
Vă rugăm să vizitați site-ul web pentru mai multe informații în diferite limbi:  www.nellesinstitut.de/en/


RĂSPUNSURILE NOASTRE LA VIAȚĂ ÎN LUMINA NIVELURILOR DE CONȘTIINȚĂ

Prelegerea și activitatea de compoziție integrativă vor fi conduse de Edó Gergely.
Data și locul: 22-23 martie, Posticum

Program:
Vineri: 19.00-21.00 spectacol public
Sâmbătă: 9.00-13.00, 15.00-18.00 cereri de grup - LIP

Locurile sunt limitate.

Vă puteți înregistra pe site: www.nellesinstitut.hu

LIP este Procesul de integrare în viață, prescurtare de la Life Integration Process (Procesul de integrare a vieții). Metoda a fost dezvoltată de Dr. Wilfried Nelles, un cercetător german în științe sociale, terapeut și reclamant, care urmărește schimbările în nivelurile de conștiință din perspectiva dezvoltării spirituale.
LIP este o abordare terapeutică nouă, care utilizează un sistem familiar din terapia de familie. Este nouă în sensul că, spre deosebire de abordarea familială și sistemică, accentul nu se pune pe relațiile cu alte persoane sau pe locul și rolul în familie sau în sistem, ci doar pe individ și pe atitudinea sa față de sine.

Citiți mai multe despre eveniment: eveniment facebook

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm!

22 martie - 17:00 // MAKÁM 40 - Instrumental

Vineri
22 martie, ora 17:00

MACAM 40 - INSTRUMENTAL

Bede Sári - vocală
Gabriella Rácz - vioară
János Vázsonyi - saxofon
Zoltán Krulik - chitară
Bata istván - bas
Zoltán Varró - tobe

Makám este unul dintre cei mai vechi reprezentanți ai muzicii etno-folk și world music din Ungaria. Formația a cântat în multe țări europene, de la Paris la Varna, de la Cracovia la Split, și a efectuat turnee în India. Muzica lor este influențată de muzica populară maghiară, Extremul Orient, Balcani, jazz și muzică contemporană. Sunetul lor este unic prin combinația sa de instrumente etnice și tradiționale europene. Cea mai recentă perioadă a sa a fost caracterizată de redescoperirea formelor arhaice ale muzicii și cântecului popular maghiar.
Albumele lor recente au un stil personal, un amestec intim de ritmuri exotice și confesiuni lirice. Moștenirea lui Bartók și Kodály, o sinteză a culturilor arhaice și a elementelor muzicale contemporane, este crezul neschimbat al lui Makám.

— — —
Makám este unul dintre cei mai vechi reprezentanți maghiari ai muzicii etno-folk și world music. Ansamblul a susținut concerte în multe țări europene, de la Paris la Varna, de la Cracovia la Split, și a efectuat, de asemenea, un turneu în India. Pe lângă muzica populară maghiară, în muzica lor se regăsesc influențe din Orientul Îndepărtat, Balcani, jazz și muzică contemporană. Lumea lor sonoră este făcută unică prin armonia instrumentelor etnice și tradiționale europene. Ultima lor eră este caracterizată de formele arhaice ale muzicii populare maghiare și de redescoperirea cântecului. Discurile lor lansate recent au un stil personal, un amestec intim de ritmuri exotice și confesiuni lirice. Moștenirea marcată de numele lui Bartók și Kodály, sinteza culturilor arhaice și a elementelor muzicale ale epocii reprezintă crezul de neclintit al Makám.

ascultați: Macam 30 (YouTube)

Admitere:  liber || Tombolă în timpul pauzei

22 martie - 18:00 // RESTAURANT EGALITAS

RESTAURANT EGALITAS

22 martie, 18:00

📜RO
Motoul proiectului nostru:
"A oferi ajutor este unul din lianții cei mai puternici care țin împreună o comunitate.
Orice ajutor direcționat spre semenii noștri, servește întreaga societate."
(Zsugán G. Gyula Hidber, Posticum, membru curatoriu)
Proiectul este un restaurant temporar, condus de grup beneficiar cu ajutorul unui bucătar șef și al unui mentor profesionist. Cei care sunt deschiși să se familiarizeze cu "gazdele" proiectului vor fi surprinși să întâlnească chipurile și să cunoască poveștile unice din spatele conceptelor abstracte.
Pentru data anunțată vă rugăm să vă înscrieți și să rezervați o masă în prealabil!

MENIU
Aperitiv - pogăcele
Fel principal - orez mexican cu pulpe dezosată de pui la cuptor cu sos de ciuperci
Deșert - creme de casă

REZERVĂ-ȚI LOCUL:
🖊️  FORME GOOGLE

Mulțumim!!

📜HU
Restaurantul EGALITAS
Adulții cu nevoi speciale - dizabilități - gătesc și servesc. Motto-ul nostru:
"Ajutorul este una dintre cele mai puternice legături care țin împreună o comunitate. Orice sprijin care este îndreptat către semenii noștri servește societății în ansamblu."
(Gyula Zsugán G. Hidber, Posticum, membru al Consiliului de administrație)
Proiectul este un restaurant temporar. Pentru cei care sunt deschiși să cunoască "gazdele" proiectului, persoanele cu handicap devin vizibile, chipuri și destine apar în spatele unor concepte abstracte.
Înregistrarea și rezervarea sunt obligatorii!

MENIU:
Aperitive - biscuiți
Foetel - Orez mexican cu pulpe de pui dezosate prăjite, sos de ciuperci
Desert - cremă de casă

REZUMAT:
🖊️  FORME GOOGLE

Vă mulțumesc!!

10 martie - 17:00 // BALAZS ELEMER JR. - SOLO PIANO

Duminică
10 martie, ora 17:00

BALÁZS ELEMÉR JR.

 - concert de pian solo -

Concert de muzică clasică mondială

Vom sărbători Ziua Internațională a Femeii cu un concert de pian susținut de Elemér Balázs Jr. (Budapesta) duminică seara, ca acord final al Jazz Weekend.

Programul este o călătorie muzicală în jurul lumii, în care vom pătrunde în cultura diferitelor națiuni. Prin unicitatea melodiilor, ritmurilor și improvizației libere, ne cufundăm în emoții profunde pentru a descoperi cum feminitatea inspiră viața.

Concertul este o mulțumire pentru femeile care contribuie la frumusețea și bogăția lumii noastre.

 — — —

Concert clasic de muzică mondială

Vom sārbātori Ziua Internațională a Femeii cu un concert de pian susținut de Elemér Balázs Jr. (Budapesta) duminică seara, ca acord final al Weekend-ului de Jazz.

Programul este o călătorie muzicală în jurul lumii. Obținem o înțelegere a culturii diferitelor popoare. Prin unicitatea melodiilor, ritmurilor și improvizației libere, ne propunem să pătrundem în adâncurile emoțiilor pentru a descoperi cum feminitatea inspiră viața.

Concertul este conceput ca un mulțumesc femeilor care contribuie la frumusețea și bogăția lumii noastre.

 — — —

 Concert de muzică clasică mondială 

Ziua femeii ifj. Elemér Balázs jr. (Budapesta), duminică seara, ca concert de închidere a Jazz Weekend.

Spectacolul este o călătorie muzicală în jurul lumii. Obținem o perspectivă asupra culturilor diferitelor popoare. Prin melodii și ritm, improvizație liberă, ne vom scufunda într-un nivel mai profund al emoțiilor pentru a descoperi cum feminitatea inspiră viața. 

Concertul este un mod de a le mulțumi femeilor care contribuie la frumusețea și îmbogățirea lumii noastre.

ascultați: YouTube

Admitere:  liber

09 martie - 20:00 // JAZZ WEEKEND - CRISTIAN COPACIU GROUP feat. OLIVER BADER

POSTICUM JAZZWEEKEND 2024

Sâmbătă
09 martie, ora 20:00, Jazzland:

GRUPUL CRISTIAN COPACIU feat. OLIVER BADER

David Luca - Pian
Alexandru Aruxandei
- contrabas
Frankie Ercsei
- tobe
Cristian copaciu & Oliver Bader
- chitare

Priviți și ascultați: Cristian Copaciu (YouTube)

Priviți și ascultați: Oliver Bader (YouTube)


Admitere:  liber  || Tombolă în timpul frânării

09 martie - 18:00 // JAZZ WEEKEND - SZAKCSI LAKATOS ROBERT

POSTICUM JAZZWEEKEND 2024

Sâmbătă
09 martie, 18:00, Jazzland:

SZAKCSI LĂCĂTUȘ MECANIC ROBERT

 - concert de pian solo -

Un pianist extrem de talentat, care se simte bine atât în jazz, cât și în muzica clasică. A câștigat premiul întâi la concursul de pian solo din cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux din 2000. În 2005, a fost ales cel mai bun solist la Festivalul Internațional de Jazz de la Avignon. De atunci, și-a stabilit o reputație serioasă în lumea jazzului. Jack DeJohnette, unul dintre giganții jazzului cu care a cântat, a declarat: "Cred că Robert este unul dintre cei mai buni tineri pianiști de pe scena jazzului de astăzi".
Un alt partener muzical, John Patitucci, a dat următoarea părere despre interpretarea lui Robert: "Sunetul și atingerea sa la pian sunt foarte dezvoltate și foarte lirice." În afară de DeJohnette și Patitucci, Robert a cântat cu artiști precum Reggie Johnson, Palle Danielsson, Jojo Mayer, Erik Truffaz, Randy Brecker, Bill Evans, Rick Margitza, Hiram Bullock, Ravi Coltrane, Franz Liszt Chamber Orchestra, Hungarian Radio Symphonic Orchestra - și lista este departe de a fi completă.
În Japonia, care este cea mai mare piață pentru jazz în prezent, Robert Lakatos a înregistrat deja șapte albume, iar al optulea este pe cale să fie lansat cu Gregory Hutchinson la tobe. Robert este membru al Bolla Quartet.

ascultați la: reverbnation.com

Admitere:  liber  || Tombolă în timpul frânării

08 martie - 20:00 // JAZZ WEEKEND - MAGYAR BORI Sextet

POSTICUM JAZZWEEKEND 2024

Vineri
08 martie, ora 20:00, Jazzland:

Sextetul MAGYAR BORI

CU:

Bori Maghiară - vocală
Zoltán Mizsei - clape, electronice, voce
Dániel Kardos - chitară
Béla Ágoston - vânturi
Ábel Dénes - contrabas
László Farkas Keönch - percuție, tobe, voce

"Cum este în această lume largă să descoperi sentimente și sunete necunoscute în familiar, familiar în necunoscut. Să te învârți cu pământul, să călătorești pe flux, să întâlnești o neașteptată familiaritate în locuri nevizitate încă. Am pornit împreună într-o călătorie aventuroasă în această lume largă și suntem încă la început, abia așteptăm să continuăm!" (Bori maghiară)

Bori Magyar este o cântăreață activă în muzica etno și world music maghiară din 2007. Ca o amprentă a inspirațiilor sale muzicale din ultimii zece ani, ea a produs primul său album solo, pe care îl va prezenta și la Opus. Ea a invitat colaboratorii instrumentali ai albumului, care sunt, de asemenea, reprezentanții dominanți ai muzicii mondiale maghiare, dintre actualii și foștii săi colegi muzicieni. Pe baza propriilor idei, cântăreața i-a însărcinat pe Zoltán Mizsei și Dániel Kardos să aranjeze muzica albumului, care se inspiră în principal din sursele muzicii tradiționale maghiare și ale altor naționalități.

Priviți și ascultați: YouTube

Admitere:  liber  || Tombolă în timpul frânării

08 martie - 18:00 // JAZZ WEEKEND - KERUB Trio

POSTICUM JAZZWEEKEND 2024

Vineri
08 martie, 18:00, Jazzland:

KERUB (trio)

Béla Ágoston - Do-melodie, saxofon soprano, clarinet alto, glissonic, hulu, cimpoi, tilinkó, fujara, flaut de pan, corn havasi, tobă de oțel, hö-mi, voce
Zoltán Mizsei - clape, pian, hö-mi, voce
László Farkas Keönch - cajon, udu, darbuka, kanjira, harpă de gură, carillon, clopote, shaker, efecte, hö-mi, voce


Kerub invită publicul la o pauză specială de muzică liberă. Interesul muzical comun, deschiderea, viziunea similară și detașarea de viața creativă de zi cu zi, petrecute cu aripile bine păstrate, transformă improvizația comună într-o sărbătoare, asemănătoare cu un zbor liber în care nu s-a discutat nimic altceva decât timpul care trebuie petrecut cu cântatul. În simbioza trioului, unitatea este singura sursă de inspirație pentru muzica lor de planorism. Deși acest refugiu muzical, bazat pe tehnici contemporane de improvizație, poate fi un mod de zbor fragil, participanții vorbesc o limbă comună și se aud în mod corect. Cherubinii au patru fețe, Kerub doar trei. Poate că al patrulea este un strămoș invocat de ei - vorbind pe tonurile lor.

Ascultați aici: Spotyfy

Admitere:  liber  || Tombolă în timpul frânării

08 martie - 17:00 // ANDREA WEAVER - întâlnire scriitor-lector

ANDREA WEAVER - întâlnire scriitor-lector

08 martie, 17:00 - aula magna

Scriitoarea Andrea Weaver vizitează Oradea pentru a o întâlni în persoană pentru prima dată pentru cititorii locali și regionali.
Autoarea a publicat până acum 12 cărți, în care putem vedea lucrurile din lumea noastră prin povești, într-o lumină cotidiană, dar profund spirituală. Prin poveștile sale pline de umor, ea ne arată poveștile reale din culise, din lumea interioară a oamenilor, și din culisele lumii, din spatele aparențelor.
De asemenea, puteți citi citate regulate din cărți pe pagina sa de social media. Pentru a gusta:  pagina de facebook

Aceasta este o oportunitate pentru cititorii locali de a pune întrebări despre scrierea cărților și despre viziunea autorului asupra lumii. Luați ceaiul împreună și discutați despre lucrurile de zi cu zi într-o lumină neobișnuită.
Veți putea cumpăra cărțile la fața locului și, bineînțeles, le veți putea semna.

"- Omul este demn de Dumnezeu dacă reprezintă ordinea cosmică. El poate face cel mai bine acest lucru dacă nu rămâne în urmă în propria sa sarcină în viață din cauza nesiguranței. Credeți-mă, dacă nu v-ați apuca de această luptă după atâta pregătire, karma voastră nu ar fi împlinită. Nu este o sarcină care v-ar fi fost încredințată și nici nu ați fi întreprins-o dacă ar fi existat cea mai mică îndoială că sunteți incapabili să o duceți la bun sfârșit. Așa că aveți încredere în sprijin! Nu veți fi singuri".
Andrea Weaver: Calumnia (excerpt)

homepage: www.andreaweaver.hu

— — —
PREZENTARE DE CARTE - Andrea Weaver

Scriitoarea Andrea Weaver se află în vizită la Oradea, unde cititorii locali și din vecinătate o pot întâlni personal pentru prima dată.
Scriitoarea a publicat până acum 12 cărți, în care putem vedea lucrurile din lumea noastră prin povești, într-o lumină obișnuită și totuși profund spirituală. Prin povestirile sale pline de umor, ea ne arată evenimentele reale care au loc în fundal, în lumea interioară a oamenilor și în culisele lumii, adică în spatele aparențelor.

Acest program va fi susținut în limba maghiară.

07 martie - 19:00 // JAZZ WEEKEND - DAVID YENGIBARIAN Trio

POSTICUM JAZZWEEKEND 2024

Joi
07 martie, 19:00, Jazzland: 


DAVID YENGIBARIAN Trio

David Yengibarian - pian acordeon
Árpád Vajdovichchitară bas
Márk Badics - tobe

David Yengibarjan s-a născut în 1976 în Erevan (Armenia) și și-a început studiile de acordeon la Școala de Muzică din Erevan. S-a mutat în Ungaria în 1995, unde și-a continuat studiile muzicale.

A jucat în mai multe piese de teatru și filme. Pe coloana sonoră a filmului intitulat Holstein Lovers a cântat cu Ferenc Snétberger, celebrul chitarist și compozitor al coloanei sonore, și a făcut cunoștință cu strălucitul contrabasist József Barcza Horváth, cu care a avut de atunci o strânsă relație personală și artistică. De asemenea, a fost compozitorul mai multor coloane sonore pentru filme precum Vérvonal (Linia sângelui) de György Farkas, Street, Heart, Beat (Strada, inima, bătaia) de András Fésüs și Három (Trei) de András Szőke.

În concerte, cântă adesea compoziții proprii care încorporează un amestec special de muzică populară armeană, tango argentinian și muzica lui Astor Piazzolla. De asemenea, a cântat în mai multe formații de jazz și folk.

Acceptând mai multe invitații din străinătate, a cântat în fața publicului din Paris, Londra, Amsterdam, Insula Terschelling, Viena și la Festivalul Internațional de la Edinburgh. În Budapesta, a susținut spectacole la Fonó, Teatrul Merlin, Trafó, Teatrul Szkéné, Vista și Casa Muzicii Matáv.

Ascultați aici: Spotyfy

Admitere:  liber  || Tombolă în timpul frânării

ro_RORomanian